PulverFix

Napuen Kylätie 9 61500 Isokyrö Puh: 040-7060532

Jauhemaalaus

Jauhemaalaus antaa erittäin kovan, kulutusta kestävän maalipinnan.

Kemiallinen maalinpoisto

Vanhan maalin poistaminen kemiallisesti, pitää kappaleen materiaalin kunnossa.

Raepuhallus

Raepuhallus lasilla tai hiekalla, riippuen materiaalista.

Mihin kappaleisiin Jauhemaalaus soveltuu?

Jauhemaalaamalla voidaan maalata kaikkia metalleja, kalusteita, erilaisia laitteiden kuoria, autojen osia ja moottoripyörien osia ja vanteita..

Jauhemaaliaine on sähköstaattista. Ainetta suihkutettaessa metalli vetää sitä puoleensa. Maalauksen jälkeen kappaleet uunitetaan. Uunissa jauhemaalikerros ensin sulaa. Sen jälkeen se ns. verkkoutuu. Kappaleen pintaan muodostuu kestävä jauhemaalikalvo kemiallisessa reaktiossa.

Väripinnasta tulee uunissa kova, kulutusta kestävä muovimainen kalvo.

Prosessi

Kemiallinen maalinpoisto
Alumiinivanteita maalattaessa, vanha maalikalvo täytyy ensin poistaa, että uusi jauhemaali tarttuu kiinni. Alumiinin pehmeän rakenteen takia kappaletta ei saa hiekkapuhaltaa, vaan poistaminen tapahtuu maalinpoistoaltaassa kemiallisesti. Allas on pyöreä säiliö 620 x 1300mm.
Raepuhallus
Raepuhalluksessa käytetään pääosin lasia tai hiekkaa, riippuen kappaleen materiaalista. Lasikuulapuhalluskaapin mitat: 1170 x 880 x 825 mm. Hiekkapuhallus tapahtuu ulkona.
Esikäsittely
Esikäsittelyssä käytössä on Oxilan mm706-liuos. Varastossa on myös epoksi-pohjamaalia ja vaativiin olosuhteisiin sinkki-pohjamaali.
Jauhemaalaus ja uunitus
Jauhemaalauslaitteina on laadukkaita sveitsiläisiä Geman corona ruiskuja ja tribo käsiruiskuja. Uunituksessa käytössä on sähköinen kiertoilmauuni. Uunin sisämitat ja maksimi kappalekoko on 1900 x 1900 x 1900mm